Gazdálkodás a vendéglátásban
Új tankönyvünk részletesen ismerteti a vendéglátás tevékenységével kapcsolatos gazdálkodási területeket. Felépítése követi a szakács, a cukrász, a pincér, a vendéglátó eladó, a fogadós, a vendéglátó üzletvezető és a vendéglátásszervező szakmák komplex szakmai vizsgakövetelményeit. A tananyag alkalmazkodik a 10045-12 Gazdálkodás és a 11561-16 Gazdálkodási ismeretek modul Vendéglátó gazdálkodás és Vendéglátó gazdálkodás elmélete tantárgyának témaköreihez. Az egyes gondolatmenetek lezárásaként összesen csaknem 560 változatos kérdés (az életből vett példákhoz kapcsolódó feladat, szóbeli kifejtős esszé) irányítja a figyelmet a gyakorlati munkára. Megoldásuk segíti a vendéglátós szemléletmód kialakítását. A tanulók így megismerik és elsajátítják az e szakmákban nélkülözhetetlen hozzáállást: mindig a vendég az első, extra kívánságaikat is teljesíteni kell.
Az előírt tananyag kiegészül a honlapunkról letölthető digitális tartalmakkal: olvasmányok, képek, nyomtatványok bővítik tovább a tudást, jól szolgálva ezzel a vizsgákra való felkészülést és az ismeretek mélyebb, gyakorlatiasabb elsajátítását.
A kiadvány fő témakörei: Viselkedéskultúra, kommunikáció; A gazdálkodás elemei, a piac; A vendéglátás; A vendéglátás tevékenységei; Üzlettípusok; A vendéglátás tárgyi és személyi feltételei; Vállalkozási ismeretek; A vállalkozások ellenőrzése; Adózási ismeretek; Marketing a vendéglátásban; Ügyvitel a vendéglátásban
Kód | Cím | Kategória | Művelet |
---|---|---|---|
MK-5902 | Gazdálkodás a vendéglátásban | Kiegészítő anyag | Letöltés |