Könyv adatlap

Élelmiszer-biztonság és higiénia a vendéglátásban

Kiadói kód:
MK-5870
Szerző(k):
Horváth Péter
Megjelenés:
2018
Nyelv:
magyar
Oldal:
182

A tankönyv a vendéglátó-szakképzésben részt vevő szakács, cukrász, pincér és vendéglátás-szervező tanulók számára készült a legújabb szakképzési kerettantervek alapján. Az első rész ismerteti az élelmiszer-biztonsági alapfogalmakat, valamint az élelmiszerek helyes tárolását, feldolgozását és értékesítését szabályozó európai uniós és hazai jogszabályokat. A második rész bemutatja a vendéglátóüzletek kialakításának és működtetésének tárgyi és személyi feltételeit, a HACCP minőségbiztosítási rendszer elveit és gyakorlatát, ezen belül a személyi higiénia előírásait és szabályait, amelyek betartása kiemelt jelentőségű a vendéglátó-tevékenység folytatása, a napi munkavégzés során. A fejezeteket záró kérdések, az egyéni és csoportos feladatok jól szolgálják az ismeretek rendszerezését, a lényegkiemelést és a tanultak gyakorlati alkalmazását, mindezzel segítik a szakmai vizsgára való eredményes felkészülést. A könyv a szerző korábbi, azonos című könyvének felújított változata.

A kiadvány fő témakörei: Az élelmiszer-biztonságról általában; A vendéglátás higiéniája