Felszolgáló szakmai ismeretek - Vendéglátás, terítés, felszolgálás
A gasztronómia örvendetes divatját éljük manapság Magyarországon. Egyre újabb és trendibb éttermek, kávézók nyílnak országszerte - több Michelin-csillagos vendéglátóhelyünk is van. Bár már nem Krúdy Gyulák és Szindbádok kanalazzák komótosan az aranyló húslevest, a vendégnek még mindig legalább annyira fontos az ember, aki fogadja őt, és a mód, ahogy az ételt kapja, mint a fogás maga. A ma pincére - ha igényes a hivatására - az alapok ismeretén túl lépést tart a kor változásaival, a szakma fejlődésével.
A szakmai oktatásban is követni kell a legújabb irányzatokat, ezért korszerűsítettük a 2016 augusztusában megjelent követelmények alapján az évek óta népszerű Felszolgáló ismeretek című tankönyvünket. A klasszikus ismereteket ötvöztük az új követelmények szerinti tudásanyaggal a vendéglátás hagyományaitól kezdve a gyakorlati-higiéniai-munkaszervezési szempontokon és az „ideális” pincérkedésen át az üzleti vacsorák kívánalmainak, a modern üzlettípusok jellemzőinek megismertetéséig. A könyv hangsúlyos részét képezi az étel- és italismeret, a rendezvényszervezés, az adminisztráció és a szállodai szobaszolgáltatás is.
A kiadvány fő témakörei: A vendéglátás a szakmánk; Munkavédelem, szakmai követelmények; Az értékesítés színterei és feltételei; Az értékesítés eszközei és módszerei; Étkezési idők, étkezési szokások; A vendéglátás folyamata; Az üzleti kínálat megjelenítése; Ételismeret, ételfelszolgálás; Az italok felszolgálása, az italajánlás szempontjai; Különleges éttermi munkák; Rendezvények, társas étkezések; Az értékesítéssel kapcsolatos adminisztrációs feladatok; Szállodai szobaszolgáltatások; Idegen szavak és szakmai kifejezések; Felhasznált és ajánlott irodalom; Szakmai szervezetek, honlapcímek
Kód | Cím | Kategória | Művelet |
---|---|---|---|
MK-5819 | Felszolgáló szakmai ismeretek | Interaktív tananyag | Letöltés |