Könyv adatlap

Cukrászati ismeretek

Kiadói kód:
KP-2321
Szerző(k):
Dr. Dunszt Károly - Gyenge Csaba - Kiss Rita
Megjelenés:
2017
Nyelv:
magyar
Oldal:
356

A könyv részletesen tárgyalja:
- a cukrászipari félkész termékek, cukorkészítmények, bevonó anyagok alkalmazását és előállítását,
- a töltelékek, tészták készítését, illetve a késztermékek előállítását,
- az uzsonnasütemények, a kikészített sütemények (torták, szeletek, tekercsek stb.), valamint a kézműves sütemények (édes és sós teasütemények, bonbonok) receptjeit anyaghányad-ajánlással,
- a fagylaltgyártást,
- a diabetikus sütemények jellemzőit és elkészítését, valamint
- az éttermi melegtészták és az újdonságnak számító tányérdesszertek készítését.

A letölthető mellékletben található, az egyes munkafolyamatokat szemléltető folyamatábrák, animációk, a kinyomtatható, gyakorolható díszítésminták, a tesztek, az olvasmányok jelentősen növelik a diákok tanulási kedvét és a tanulás-tanítás hatékonyságát.

A több mint 500 szemet gyönyörködtető fotó, a már gyakorló szakemberek számára is újdonságnak számító külföldi süteményreceptek pedig a nagyközönség számára is vonzóvá, érdekessé teszik a kiadványt.

A kiadvány fő témakörei: Általános ismeretek; Cukrászüzemi ismeretek; A cukrászsütemény-gyártás alapműveletei; Cukrászipari félkész termékek; Cukrásztészták készítése; Kikészített sütemények; Teasütemények; Diabetikus sütemények; Bonbonkészítés; Tányérdesszertek; Hagyományőrző magyar cukrászati termékek; Díszítés; Fagylaltok; A cukrászsütemények minősége és forgalomba hozatala; A cukrászüzemek munkájának megszervezése

Kód Cím Kategória Művelet
KP-2321Cukrászati ismeretekKiegészítő anyagLetöltés